Fundația „Sfinții Martiri Brâncoveni”

Fundația „Sfinții Martiri Brâncoveni” s-a înființat în august 2005, dintr-un grup de prieteni ce căutau răspunsuri la probleme precum secularizarea accelerată, indiferentismul religios, vulnerabilitatea copiilor și tineretului în fața libertinismului etc. În acest scop, s-au organizat săptămânal dezbateri, în finalul cărora s-au conturat soluții posibile. Deși pare desuet, de cele mai multe ori acestea reieșeau din Sfânta Scriptură sau din Viețile Sfinților, izvoare nesecate de înțelepciune pentru sufletele din orice vreme. Mai departe am plecat la drum cu ideea oferirii unei alternative celor ce nu se mai regăsesc într-o societate marcată de platitudine și indiferență. Neostoita neodihnă a tinerilor în căutare de adevăr a rodit frumos, spunem noi: a lut ființă Fundația „Sfinții Martiri Brâncoveni”.
 

Se întâmpla la sfârșitul lunii august 2005. Și am început cu curaj înființarea Grădiniței „Sfântul Ioan cel Nou”, cu scopul de a oferi copiilor o educație atentă și în spiritul valorilor morale ale Bisericii. Ne-am amintit de copilărie și am retrăit-o puțin alături de cei mici; am realizat adevărul cuvintelor unui scriitor francez, citite odinioară: „n-am mai trăit cu adevărat din copilărie”. O altă realizare a fost înființarea Librăriei „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”. Am dorit pe această cale să fim mai aproape de sufletul studenților universității sucevene și nu numai. Găsim aici carte religioasă, literatură universală, cât și obiecte de cult. Pe de altă parte, întâlnirile noastre duminicale au pus în discuție teme de actualitate, cum ar fi: l Provocări spirituale ale globalizării în Uniunea Europeană l Efectele televiziunii asupra minții umane l Sfinții Părinți-modele pentru creștinii contemporani l Epoca comunistă – jertfă și înviere l Sfântul Ștefan cel Mare intre contemporanii lui și ai noștri l Satul românesc: tradiție și actualitate. Cele peste treizeci de întruniri, în care s-au dezbătut tematici diverse, au oferit motivația necesară implicării în proiecte concrete, precum cele prezentate anterior. Început de curând, un alt proiect, adresat elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a, impresionează prin dăruire și interes în dezbaterea problemelor specifice vârstei: l Conflictul între generații l Importanța culturii în formarea personalității l Descoperirea vocației și împlinirea ei. Există și alte proiecte frumoase pe care sperăm să le concretizăm în viitor. Într-o societate ce tinde spre înstrăinarea de Dumnezeu, se impune redescoperirea vocației slujitoare, aceea de a fi „icoane vii ale lui Hristos” în lume. MIRCEA PUȘCAȘU, președintele Fundației „Sfinții Martiri Brâncoveni”

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI