Iarnă grea, în plină primăvară

După câteva zile de primăvară… înșelătoare, când în unele zone ale țării temperatura aerului s-a ridicat și până la 20 de grade Celsius, în județul nostru iarna a început să-și… scuture cojoacele, aducând viscol și zăpadă din abundență. Ieri a nins (aproape) necontenit, iar pe alocuri, mai ales în zona de câmp a județului, neaua a fost viscolită, creând mari probleme traficului rutier. Din acest motiv s-au înregistrat numeroase accidente de circulație, unele chiar grave. Foarte mulți conducători auto profesioniști s-au grăbit să schimbe cauciucurile, revenind la anvelope de vară. Surprinși în trafic cu autovehicule de mare capacitate, acestea s-au transformat în adevărate piedici; foarte multe mașini s-au „așezat” de-a latul drumurilor, altele au intrat prin șanțuri, ceea ce a dat mult de furcă drumarilor. Ieri pe la amiază, de pildă, vreo 5 autovehicule, de tonaje diferite, derapaseră în zona Cumpărătura, ceea ce a făcut ca, în două locuri de pe Drumul European 85, între Suceava și Fălticeni, traficul să fie blocat.
 

Se circula deosebit de greu în mai toate direcțiile. Spre Rădăuți, în jurul orei 14, se puteau vedea, „culcate” în șanț, două autovehicule, iar deplasarea mașinilor nu se pu-tea face cu mai mult de 40 de km pe oră. În condiții de iarnă, cu dificultate adică, se deplasau autovehiculele și spre Siret. De fapt, pe la ora 13,30, din această localitate autovehiculele nu mai puteau ieși pe drumul european, spre Suceava, pentru că acesta era blocat, în pantă, de vreo 3 TIR-uri. Domnul ing. Radu Avădănii, directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava, ne-a informat că toate utilajele de care dispune unitatea sunt în teren. Probleme mai mari s-au creat pe unele drumuri europene, în punctele (cunoscute de acum ca nevralgice) Cumpărătura, Ilișești și Stroiești, unde, în anumite momente ale zilei, se formaseră cozi imense de mașini. La ora 14,30, pe când ne documentam despre starea drumurilor, un domn inginer, pe nume Valer Popa, aflat în drum spre Suceava, ne-a sunat, la redacție, revoltat că de o oră și jumătate stătea blocat cu mașina la Cumpărătura, fără să sosească vreun utilaj de intervenție. Dânsul venea dinspre Bacău, iar pe traseu a văzut numeroase utilaje ieșite pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil: „La dumneavoastră e ca la nimenea… Am telefonat la drumuri, am cerut ajutorul și la Prefectură, am apelat și la Poliția Rutieră; singurii care au sosit aici sunt agenții de circulație. Coada de mașini este de câțiva km, fără să vedem măcar un utilaj cu lamă, care să ne vină în ajutor.” Fără comentarii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: