În „scandalul” SAPARD cu cei doi directori din CJ

DNA limpezește lucrurile: NUP

Departamentul Național Anticorupție a dispus neînceperea urmăririi penale față de doi foști directori din Consiliul Județean Suceava și a nouă diriginți de șantier, angajați ai CJ Suceava, găsiți în conflict de interese în legătură cu derularea programului SAPARD în mai multe localități sucevene. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gavril Mîrza, a prezentat, într-o conferință de presă, o adresă a DNA în care se arată că, față de situațiile cercetate în legătură cu derularea unor proiecte privind reabilitarea infrastructurii rurale prin programul SAPARD în județul Suceava, s-a dispus neînceperea urmăririi penale, atât față de cei doi foști directori, dl Niculai Dobrea Climec și dl Radu Veleanu, cât și de angajații Direcției generale tehnice a CJ Suceava care au efectuat servicii de dirigenție de șantier.
 

Autoritatea Națională pentru Control stabilise, în urmă cu doi ani, existența conflictului de interese în cazul a doi directori din cadrul Consiliului Județean Suceava, implicați în verificarea unor proiecte SAPARD elaborate de fir-mele soțiilor lor (fiind vorba de directorul tehnic Niculai Dobrea Climec și directorul de investiții, Radu Veleanu), arătând că aceste situații sunt prevăzute în HG 925/1999, dar nu se regăsesc și în prevederile din Îndrumătorul Agenției SAPARD, după care s-au ghidat cei doi. Corpul de Control al Guvernului a efectuat atunci o anchetă proprie, în urma căreia a sesizat Oficiul de Luptă Antifraudă al Comisiei Europene și Parchetul Național Anticorupție în legătu-ră cu neregulile înregistrate în derularea programului SAPARD în județul Suceava. Corpul de Control al Executivului a stabilit, în urma anchetei, că dl Dobrea Climec a intrat în conflict de interese, întrucât a verificat 13 proiecte SAPARD, în valoare de 235 de mii de euro, întocmite de firma soției sale, în timp ce dl Veleanu s-a aflat în aceeași situație, verificând trei proiecte SAPARD, în valoare de 70 de mii de euro, întocmite de firma soției sale. După constatările instituțiilor de control, cei doi directori au fost suspendați din funcții și apoi înlăturați din aparatul propriu al Consiliului Jude-țean Suceava. Un adevărat scandal de presă a „acom-paniat” această poveste cu cântec…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI