Schimbare

Precum la fotbal și agricultură, toată lumea se pricepe la politică. Unde vezi un ciorchine de oameni, poți fi aproape sigur că acolo se spun lucruri grele despre mai-marii zilei și politica înaltă. Guvernanții sunt băgați (uneori, toți la grămadă, ceea ce nu-i drept) în cazanul cu smoală, parlamentarii sunt trimiși la… balamuc, pentru că prea des dau cu bâta în baltă, justiția este făcută „oarba pământului” și așa mai departe. De-unăzi, n-am de lucru și stau… gură cască la câțiva „analiști politici”, care se încinseseră rău de tot. „Nu s-a schimbat nimic, se răstește unul din ei. E ca și înainte de 89”. „Asta crezi tu”, îl contrazice celălalt și vine cu o droaie de „argumente”, care i-a amuzat pe cei din jur. „Unde ai văzut tu, înainte, cozi la farmacii sau miting al pensionarilor, cum a fost mai zilele trecute la Galați, unde bătrânii strigau în gura mare că sunt tratați ca animalele? Înainte, mătușa Tamara, ajunsă la o vârstă venerabilă, se îngrijea de sănătate. Acum, nu mai știe ce să facă cu sacii de euroi și creează necazuri nepoților. Baba naibii!
 

Ș-apoi, mai e o chestie. Până în anul revo-luției, dacă furai un leu de la cineva din buzunar sau în-jurai un cetățean riscai să fii legat și condamnat. Acum, fură unii averi imense, mili-oane și miliarde de lei și nu pățesc nimic. Ești tâlhărit în plină zi sau bătut măr în stradă și infractorul rămâne în libertate. Mai vrei o… schimbare?, întreabă cel cu exemplele. Ți-o zic acum. Pe vremurile foste «de aur», zise acum «de tristă aminti-re», toți amărăștenii înjurau, în surdină, o singură persoa-nă. Pe… împușcatul. Acum, înjură cine pe cine vrea, în gura mare. Dar mai ales pe cei care ne-au făcut să… trăim bine. Muma lor de hoți!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: