Prefectura Suceava

Orest Onofrei, în calitate de Prefect al județului Suceava, dar și de Președinte al Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Suceava, nu poate dispune asupra contractelor încheiate de către Direcția Silvică Suceava cu agenții economici. Sistarea tăierilor de pe suprafețele de teren cu vegetație forestieră pentru care Fundația Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate s-a dispus de către instanța de judecată, la cererea expresă a Fundației Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei.

Pentru suprafețele de pe care s-a exploatat masă lemnoasă în perioada dintre validarea cererilor de retrocedare și punerea în posesie a proprietarilor, legea prevede faptul că li se va acorda proprietarilor beneficiul realizat. Reconstituirea dreptului de proprietate se face prin hotărârea comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, nicidecum a președin-telui acesteia, care are un singur vot în cadrul acestei comisii și care nu are atribuțiile Primului Secretar de dinainte de anul 1989. Voința reală a ambelor părți implicate asigură rezultatul. A solicita fără a depune un minim efort de voință pentru respectarea unor cerințe ale legii nu incriminează pe cel care, pentru a rezolva cererea, se supune legii și o respectă întocmai. BIROUL DE PRESĂ AL INSTITUȚIEI PREFECTULUI – JUDEȚUL SUCEAVA