În învățământul sucevean

Restrângerile de activitate, în… creștere

S-au redus drastic posturile de învățători Inspectoratul Școlar Județean a desființat 128 de posturi din învățământul sucevean, care vor intra în restrângere de activitate începând cu 1 septembrie 2006. Potrivit inspectorului general adjunct Nicolae Barbă, comparativ cu anul trecut se remarcă o creștere cu 10 a numărului de catedre intrate în restrângere de activitate, fiind posibil să mai apară altele și pe parcurs. 59 de astfel de posturi sunt la învățători, urmând educatorii, cu 11 posturi reduse, matematica – 9, istoria – 7, româna – 6. Foarte multe posturi de învățători reduse sunt din municipiul Suceava. Cu excepția școlilor generale 1 și 3, toate cele care au cursuri primare au raportat restrângeri de activitate la acest capitol. În „top” se află Școala Generală Nr. 11, cu 4 posturi de învățători reduse, urmând Școala Nr. 9, cu 3.
 

Școala din Cajvana intră din nou în atenția IȘJ, întrucât a redus anul acesta 4 posturi la educatori și 5 de învățători, iar anul trecut au fost scoase astfel de posturi la concurs. „Pe mine asta mă face să cred că este o legătură cu cazurile de titularizări ilegale de la Cajvana sau e vorba de un management defectuos. Voi încerca să văd ce se întâmplă acolo. Anul trecut au raportat că scot posturi la concurs, anul acesta le restrâng activitatea”, a declarat Nicolae Barbă. El a explicat că această creștere a numărului de posturi intrate în restrângere de activitate este cauzată de scăderea cifrei de școlarizare, dar ar putea fi vorba și de „o disfuncționalitate” la nivelul școlilor, o „estimare defectuoasă a posturilor”, făcută deliberat sau din greșeală. În perioada următoare va avea loc evalua-rea cadrelor didactice de la disciplinele vizate să intre în restrângere de activitate, până pe 7 aprilie comisiile de mobilitate din fiecare școală trebuind să raporteze numele celor care rămân fără post. Dl Barbă a promis că va încerca să ajute cadrele didactice aflate în a-ceastă situație. „Eu voi încerca să salvez câteva cadre didactice, mai ales în școlile unde sunt mai mulți care intră în restrângere de activitate”. Domnia sa a adăugat că va analiza cu atenție deciziile de numire pe post și că vor fi puse pe liber cadrele didactice care au ocupat posturile prin decizii false: „Îmi voi axa cercetările pe legalitatea deciziilor legate de mobilitatea de personal, în special la disciplinele unde există un număr mare de restrângeri de activitate. Dacă vom găsi decizii false de încadrare, le vom anula, și respectiva persoană va intra în restrângere de activitate”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: