Pentru rezolvare rapidă și definitivă

PPCD (PNȚCD) Suceava solicită puterii să nu mai treneze restituirea proprietăților Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina Organizația Județeană Suceava a PPCD (PNȚCD) solicită Guvernului să rezolve problemele legate de restituirea Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina. Demersul survine hotărârii Tribunalului Suceava de stopare a exploatării masei lemnoase pe cele 192.000 de hectare revendicate de Fundația Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina. „Solicităm actualei puteri să rezolve o dată pentru totdeauna această problemă, astfel ca Biserica să primească înapoi drepturile sale”, a declarat, într-o conferință de presă, liderul județean al formațiunii, Cristinel Macovei.
 

Domnia sa reamintește că, în acest sens, există un proiect de lege promovat în iunie 2000 de fostul senator PNȚCD Petru Juravlea, membru în Comitetul de conducere al organizației municipale a formațiunii. Liderul popular susține că, prin acea inițiativă legislativă, avizată de Comisia juridică a Senatului, se puteau crea premisele rezolvării acestei situații, prin revenirea la situația de fapt de dinainte de 1947. Dl Macovei crede că aceasta ar putea fi reluată și îmbunătățită. Președintele PPCD (PNȚCD) Suceava spune că actul normativ de desființare a Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina nu a fost publicat în Monitorul Oficial și, în con-secință, prevederile acestuia nu și-au făcut efectul. „Nu tre-buie ca o asemenea problemă să tot treneze la nesfârșit și să se tot dea rezolvări parțiale, prin hotărâri judecătorești. Trebuie ca, printr-o lege, să se reîntoarcă la situația de dinainte de 1947, prin înființarea unei fundații de drept public din care, pe lângă membrii fondatori, să facă parte și reprezentanți ai statului”, a încheiat Cristinel Macovei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: