Primarul Lungu a pierdut în lupta cu maidanezii

Consilierii locali au respins propunerea de instituire a unei taxe de adopție de 5 milioane de lei vechi și de eutanasiere a câinilor abandonați și nerevendicați > Aleșii au ridicat ca la comandă mâna, neînțelegând că scopul suprataxei era tocmai descurajarea adopției și aplicarea legislației în ceea ce privește suprimarea animalelor fără stăpân
Aleșii locali au modificat Regulamentul de funcționare a adăpostului pentru câini comunitari. Astfel, reven-dicarea și adoptarea câinilor de la adăpost se va putea face în urma semnării unei simple declarații. Prima adopție se va face gratis, iar a doua, contra a 500 de mii lei vechi. Aceasta, la propunerea consilierului PNL Elena Oanea, care a precizat că nimeni nu-și va permite să dea 5 milioane de lei vechi, așa cum propusese inițiatorul proiectului de hotărâre, primarul Ion Lungu.
 

Aleșii au ridicat ca la comandă mâna, neînțelegând că scopul suprataxei era tocmai descurajarea adopției și aplicarea legislației în ceea ce privește eutanasierea câinilor fără stăpân. Consilierii nu au agreat nici propunerea colegului lor Aurel Jescu (PRM), care a avansat propunerea de a se institui o taxă de adopție de 1 milion de lei vechi și o penalizare de 5 milioane lei vechi pentru cei care aban-donează animalul luat în grijă. În urmă cu puțin timp, edilul-șef, Ion Lungu, s-a pro-nunțat pentru continuarea sterilizării, dar, având în ve-dere că adăpostul primăriei este plin, își manifesta intenția de a se adresa Consiliului Local pentru aprobarea euta-nasierii caninelor vagabonde. „Cu toate criticile pe care le voi primi de la asociațiile de protecția animalelor, trebuie să aplicăm legea, așa cum este ea”, sublinia șeful munici-palității. Domnia sa anunța că va propune pentru adopție sume foarte mari, descura-jante, „întrucât oamenii ve-neau, luau câinii, iar a doua zi le dădeau drumul înapoi pe stradă”. Aceasta, în timp ce primăria cheltuiește bani cu mobilizarea hingherilor și cu consumul de tranchi-lizante. Dl Lungu se pronunța și pentru modificarea legislației, astfel ca animalele adunate în adăpost și nerevendicate să fie eutanasiate după 72 de ore, și nu după 14 zile, cum este în prezent. Ocupantul fotoliului din Areni nu a ezitat să demaște și unele interese meschine. „Am rămas uimit de unii repre-zentanți ai asociațiilor pentru protecția animalelor. Prima dată când vin la mine, aceștia mă întreabă ce terenuri libere avem, câți bani sunt prinși în buget pentru această activi-tate, începând cu partea mate-rială, și doar mai apoi cu cea sentimentală”, a relevat pri-mul gospodar al urbei. Primarul a mai spus că sterilizarea are efecte pe termen lung, lucrătorii specializați încer-când să extragă din haitele de câini comunitari exemplarele cel mai periculoase. „Sucevenii mi-au dat un mandat pe acea platformă electorală a mea, în care am spus, foarte clar, că mai întâi contează oamenii și apoi câinii”, a încheiat dl Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: