Peste 90 miliarde pentru instalații zootehnice performante

Zilele acestea, executivul central a extins aria de beneficiari și termenul pentru depunerea cererilor
Guvernul a decis extinderea categoriei de producători agricoli care pot beneficia de sprijin de la bugetul de stat pentru achiziționarea de instalații zootehnice performante. Anunțul a fost făcut de directorul Direcție pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dragoș Juravle, care a precizat, într-o conferință de presă, că, în ultima ședință, executivul central a modificat HG nr.785/2005, astfel că, pe lângă asociațiile de crescători de animale, mai pot beneficia de sprijin pentru achiziționarea unui grup individual de muls, generator electric cu putere de până la 5 KW, motocositoare și tocători pentru furaje, producătorii agricoli care dețin 2 hectare de teren agricol și minimum 3 capete de vaci de lapte ori 15 ovine sau caprine.
 

Echipamentele achiziționate sunt subvenționate de la bugetul statului cu 60 la sută din preț, termenul de depunere a dosarelor, ce expira la 31 martie, fiind prelungit până la 31 mai 2006. Solicitanții trebuie să depună o declarație pe propria răspundere că exploatează direct animale pentru lapte aflate în proprie-tate și înscrise în registrul agricol; că dețin în proprietate adăposturi pentru animale, cel puțin 2 hectare de teren agricol, precum și minimum 3 capete de vaci de lapte ori 15 ovine sau caprine; să demonstreze existența unui contract comercial încheiat între beneficiar și furnizorul de dotări, precum și a avansului de 40 la sută. Până în momentul de față, pentru județul Suceava au fost alocate 91 miliarde lei vechi, fiind achiziționate cu subvenție 837 de motocositoare, 621 de aparate de muls, 42 de mori cu ciocănele, 4 greble mecanice și 41 de generatoare de curent.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: