În alertă

Deși virusul gripei aviare nu a fost confirmat în județ, autoritățile locale și instituțiile publice sunt în alertă, mai ales în zona localităților aflate în apropierea unor cursuri de apă. Printr-o ordonanță de urgență, au fost stabilite regulile de aplicare în cazul suspiciunii de apariție a virusului ucigaș printre care se numără și vaccinarea antigripală obligatorie pentru populația supusă riscului îmbolnăvirii, costurile fiind acoperite de Ministerul Sănătății.
 

Compartimentul Teritorial de Sănătate Publică Fălticeni a încheiat, la sfârșitul acestei săptămâni, vaccinarea antigripală a peste 200 de persoane riverane iazurilor Șomuz din suburbia Țarna Mare și a angajaților societății cu profil piscicol care gestionează iazurile din jurul Fălticeniului. Pe de altă parte, medicii și asistenții veterinari din cadrul Circumscripției Sanitar-Veterinare Fălticeni au demarat o campanie de vaccinare împotriva pseudo-pestei aviare a celor 165.000 de păsări din curțile fălticenenilor și ale locuitorilor comunelor arondate. Aceiași inspectori monitorizează zilnic păsările din curțile a 130 de familii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: