Gospodarii bucovineni nu se dezmint

„Oamenii din Bucovina sunt gospodari și nu așteaptă să vină altcineva să le refacă locuințele”
O parte din suma alocată, dintr-un ajutor oferit de Gu-vernul Olandei, unor loca-lități sucevene pentru repa-rarea caselor afectate de inun-dațiile din vara anului 2005, va fi returnată Guvernului României, întrucât localnicii și-au reparat casele cu forțe proprii, a declarat, ieri, prefectul Orest Onofrei. El a spus, într-o conferință de presă, că din cei 125.000 de euro alocați pentru repararea sau consolidarea unor case, nu s-au cheltuit 30.680 de euro.
 

Domnia sa a arătat că sumele destinate unui număr de 26 de gospodării din comunele Bosanci, Dolhești, Dornești, Mălini, Baia și Horodnic de Jos nu au putut fi cheltuite, deoarece beneficiarii își reparaseră deja casele. El a precizat că va solicita Executivului român ca, în funcție de prevederile Acordului cu Guvernul Olandei, să realoce aceste sume pentru cofinanțarea unor lucrări de îndiguire într-o localitate suceveană. Guvernul Olandei a oferit un ajutor financiar de 250.000 de euro, iar cel al României a alocat 125 000 de euro din această sumă pentru refacerea sau consolidarea locuințelor a o sută de familii din 21 de localități. Pentru lucrări de reparații, au fost alocate materiale de construcție de câte 1.180 de euro, iar pentru lucrări de consolidare, de câte 3.500 de euro. Familiile beneficiare au fost identificate în urma anchetelor sociale și a raportărilor făcute de co-misiile tehnice de evaluare a pagubelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: