Sancțiuni pentru farmacii cu nereguli, în februarie

Două rezilieri de contracte și două avertismente scrise

Două farmacii din județ și-au pierdut contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Suceava – pentru că nu au respectat clauzele –, în urma controlului efectuat în 17 farmacii din județ, a informat conducerea instituției, printr-un comunicat. Este vorba despre farmaciile Pharmaline, din Neagra Șarului, și Morpheus – Fălticeni. Alte 3 farmacii au primit avertisment scris, întrucât farmacistul nu era la serviciu, conform programului, sancțiune premergătoare rezilierii contractului. Potrivit comunicatului, echipa de control a mai depistat și alte nereguli la farmacii: eliberarea de rețete cu data de prescriere ulterioară față de data eliberării medicamentelor, pentru care s-a dispus măsura ca rețetele respective să nu fie decontate de CJAS; refuzul nejustificat de a elibera rețete compensate și gratuite, la o farmacie care nu consumase fondurile alocate pe februarie; neconcordanță între datele completate pe rețete și cele din bonurile fiscale emise, caz în care s-a dispus, de asemenea, refuzarea plății.
 

Două farmacii nu au putut justifica eliberarea unor medicamente în valoare de 56 milioane lei vechi. Tot în februarie s-a întrerupt temporar contractul cu 2 farmacii, Yvona din Mălini și Elexon din Suceava, la cererea acestora. CJAS continuă controalele la 21 de farmacii care nu au respectat contractele, urmând ca mă-surile să fie comunicate ulterior. ,,Având în vedere că ges-tionăm bani publici, iar acești bani sunt destinați oamenilor bolnavi, vom continua să luăm toate măsurile necesare pen-tru utilizarea corectă și efici-entă a fondurilor asigurărilor de sănătate. Pe de altă parte, solicităm asiguraților să nu mai exercite presiuni morale asupra medicilor de familie pentru obținerea unor pre-scripții medicale în avans, față de data menționată pe rețetă, și nici asupra medicilor spe-cialiști, pentru eliberarea pre-scripțiilor medicale cu valoa-re foarte mare. Vrem să subli-niem că respectarea drep-turilor asiguraților la asisten-ță medicală depinde în mare măsură și de respectarea din partea acestora a obligațiilor pe care le au”, a declarat în același comunicat preșe-dintele director general al CJAS Suceava, dr. Cristina Iordăchel.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: