Anchetatorii personali

Astăzi vom vorbi despre anchetatori, dar nu vă gândiți deja la investigatorii obișnuiți, care au prin buzunare tot soiul de legitimații și legi. Nu, nu, vom povesti despre anchetatorii care trăiesc prin preajma noastră, fie amici, vecini, cunoștințe sau poate colegi de serviciu. Pentru unii sufletul nostru este un soi de praștie cu care poți să împuști în stele, dacă putem spune așa. Aceștia nici nu înțeleg, de fapt, noțiunea de „suflet”, deși o tot tălmăcesc în sensul ei religios, deși vor să facă mare caz de bunul-simț și de vânturatul respect reciproc. E de ajuns să primești pe câte unul în universul tău și imediat începe să-ți dea sfaturi, că adică sin-gurătatea nu-i bună la nimic și ar trebui să fii și tu în rând cu lumea, să faci aia și ailaltă și tot așa mai departe. Tu ridici din sprâncene cu subînțeles și atunci amicul trage rapid concluzia că ai tu vreo aventură, ba chiar o legătură cu o per-soană căsătorită.
 

Mălina Anițoaie

Ei, aici e aici, amicul turuie la verzi și uscate, că aventurile nu sunt sănă-toase și oamenii căsătoriți se întorc unde le e locul și nu-i frumos să strici casa nimănui. Tu ridici din nou din sprân-cene, mirat de imaginația interlocutorului tău, însă aces-ta deduce că tăcerea ta în-seamnă că ai de gând de fapt să te căsătorești curând, însă păstrezi cu mare grijă secretul. „Dar cununați-vă odată, domnule, că e păcat de la Dumnezeu să trăiești nelegitim”, conchide amicul, recomandându-ți un loc unde să faci nunta, ba chiar și botezul. „Ia stai, nu cumva ai și vreun copil despre care n-ai spus nimic?”, întreabă buclucașul anchetator. Degeaba încerci să articulezi un răspuns, el deja le-a „încredințat” multora amănuntele vieții tale dubioase și, dintr-un celibatar convins, ai ajuns un om cu o viață personală destul de bogată… Anchetatori, anchetatori, ce ne-am face noi fără setea voastră de a ne terfeli sufletul?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: