Se caută ieșirea… din contradicție

Prevederile legale privind dreptul de proprietate al persoanelor ce au deținut terenuri care acum se află sub lacuri sau iazuri nu sunt clare, a declarat, ieri, subprefectul Alexandru Băișanu, care a precizat că, în acest domeniu, trebuie găsite soluții ca proprietarii să primească terenurile, iar iazurile să nu fie distruse. Asociația „Șomuzul”, constituită din proprietari de terenuri aflate în prezent sub luciu de apă în mai multe localități sucevene, a solicitat autorităților să identifice modalitatea de a intra în posesia proprietăților.
 

Domnul Băișanu a spus că, potrivit Legii 1/2000, a fondului funciar, în cazul proprietarilor de te-renuri aflate sub luciul de apă, restituirea se face pe alt amplasament sau se oferă despăgubiri; Legea 247/2005, a proprietății, prevede însă că acești proprietari primesc terenuri pe amplasamentul inițial, fără schimbarea destinației. „Trebuie gă-sită o soluție pentru a rezolva această problemă. Proprietarii trebuie să primească terenurile, dar să nu fie distruse iazurile”, a spus dl Băișanu. El a precizat că iazurile sunt, în prezent, în administrarea Companiei Fondului Piscicol.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: