Schingiuit de propria mamă

Femeia riscă să fie decăzută din drepturile părintești, iar poliția i-a întocmit dosar penal pentru aplicare de rele tratamente minorului
Un copil de numai 8 ani din Fântânele este bătut și supus la rele tratamente de către propria mamă. Micuțul a fost internat în Secția de chirurgie infantilă din cadrul Spitalului Județean “Sf. Ioan cel Nou” cu multiple plăgi. Po-trivit cadrelor medicale, copilul este anemic și neîngrijit, iar o parte dintre rănile și vânătăile care se întind pe suprafața întregului corp sunt vechi de câteva săptămâni. Șocant este faptul că medicii, în spital, au constatat că pacientul are degetele de la mâini și coatele luxate și neîngrijite medical.
 

Costel M. le-a povestit pacienților din salonul de spital că a fost bătut în numeroase rânduri cu o coadă de mătură și tăiat cu un cuțit pe picior. Copilul nu ar fi avut parte poate nici astăzi de îngrijiri medicale, dacă nu ar fi fost observat de către inspectorul școlar Ion Halip, care, în urma unei inspecții la Școala Generală din Fântânele, l-a observat, alertând ulterior organele competente. Potrivit spuselor purtătorului de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului și Asistență Socială, Tiberiu Rotaru, cazul se află deja în atenția asistenților sociali. “În urma unei sesizări, asis-tenții sociali s-au deplasat la fața locului, de unde au luat copilul și l-au dus, la spital din pricina rănilor pe care le avea pe corp. Ancheta în acest caz continuă, iar mama riscă să fie decăzută din drepturile părintești. Mai mult, vom cere Judecătoriei și o expertiză psihiatrică a mamei, deoarece nu este consumatoare de băuturi alcoolice și, ce este ciudat, are 7 copii, însă doar acesta este supus la rele tratamente”, ne-a declarat dl Rotaru. Costel M. face parte dintr-o familie cu pro-bleme materiale, ajutorul social fiind singura sursă de venit a părinților. Până și hăinuțele victimei sunt date de către învățătoarea lui. Totuși, la toată această dramă, mama lui Costel are o explicație. Ea le-a spus asistenților sociali că-și bate copilul pentru că nu învață și este cel mai rău dintre toți. De acest caz se ocupă și organele de poliție din Fântânele care i-au întocmit deja mamei un dosar penal pentru aplicare de rele tratamente minorului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: