Spitalul își menține indicatorii pe linie ascendentă

Valoarea indicelui de complexitate a cazurilor internate în Spitalul Județean s-a menținut pe o linie ascendentă și în luna ianuarie, fiind de 0,8871. O secție la care acest indicator a crescut simțitor față de decembrie trecut este Ortopedia, care a ajuns la un indice de 1,1853, de la 1,0370 anul trecut. La polul opus, cu un indice de numai 0,654 în perioada menționată, se află Neurochirurgia. Despre acest indice, directorul spitalului, dr. Cristian Irimie, a spus că este sub cel al unor secții, precum Ginecologie sau Dermato-venerice, care prin natura specialității lor nu pot ajunge la un indicator prea mare.
 

Rezultatul este cu atât mai de comentat cu cât la neurochirur-gie ajung cazuri foarte complexe, în special traumatisme cerebrale, și s-ar putea realiza la un indice ridicat. Dr. Irimie spune că rezultatul slab de la Neurochirurgie nu este cauzat de lipsa computerului-tomograf, defect de mai multă vreme, ci de cea de implicare a medicilor de acolo atunci când completează fișa medicală a bolnavilor. „Este vorba de superficialitate în comple-tarea fișelor”, a declarat directorul spitalului. Reamintim că bugetele spitalelor sunt calculate pe baza sistemului grupelor de diagnostice (DRG), plecând de la numărul și tipul pacienților rezolvați și externați, care dau indicele de complexitate al cazurilor tratate. Conform acestui sistem, pacienții sunt clasificați în funcție de diagnosticul la externare, în cadrul fiecărui grup de diag-nostice fiind incluși pacienții cu patologie și costuri de tra-tament asemănătoare. Practic, acest indicator reflectă partea financiară a fiecărui caz, el fiind indicatorul „care aduce bani”, după cum a precizat, cu ceva vreme în urmă directorul medical al unității, dr. Doina Motan Ganea.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI