În turismul bucovinean

Cârlibaba își face pârtie

Numărul locurilor de cazare în comuna suceveană Cârlibaba, care a devenit în ultimii doi ani punct de atracție turistică, în special pentru schiori, va crește de aproape cinci ori, în acest an, urmând să fie construite două hoteluri și mai multe pen-siuni. Primarul comunei Cârlibaba, dl Ilie Tironeac, a declarat, ieri, că în acest sezon, mii de turiști au fost în comună, care are în prezent 150 de locuri de cazare, în pensiuni agroturistice. El a spus că, în lipsa de locuri suficiente de cazare, mulți dintre cei care au venit să schieze la Cârlibaba s-au cazat la Vatra Dornei sau Borșa.
 

„De aceea, noi am încurajat investițiile în unități de cazare”, a spus dl Tironeac, care a adăugat că un hotel cu 25 de camere este aproape de finalizare, iar pentru un alt hotel, cu 80 de camere, a fost eliberat certificatul de urbanism. „Investițiile în unități de cazare se vor ridica, în acest an la peste 150 de miliarde de lei vechi”, a precizat pri-marul comunei Cârlibaba, ca-re a adăugat că, pe lângă hoteluri, vor fi finalizate mai multe pensiuni turistice și agroturistice, estimând că numărul locurilor de cazare în comună va fi în sezonul viitor de șase sute. El a spus că în perioada 25-26 februarie se așteaptă la un aflux de turiști, întrucât în comună se organizează „Serbările Zăpe-zii”. „La Cârlibaba se poate încă schia, pârtia e extraor-dinară și ne așteptăm la un aflux semnificativ de turiști. Anul trecut am avut peste trei sute de concurenți și ne aș-teptăm ca în acest an să par-ticipe la concursuri peste cinci sute de persoane”, a spus primarul comunei Cârlibaba. Pârtia de schi de la Cârlibaba are o lungime de 1760 de metri, cu o diferență de nivel de 340 de metri, iar gradul de dificultate este mediu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI