O nouă asociație chinologică va promova Ciobănescul Bucovinean

Inițiatorul dorește să rezolve civilizat și problema câinilor vagabonzi O nouă asociație chinologică se va înființa la Câmpulung Moldovenesc și va reuni iubitorii de câini din zonă, indiferent dacă sunt sau nu proprietari de astfel de animale. Ideea aparține medicului veterinar Radu Velisar. Noua asociație, aflată în faza demersurilor de constituire, își propune în principal promovarea și ameliorarea rasei de câini din zonă, Ciobănescul de Bucovina. „Din această asociație va putea face parte oricine, chiar dacă nu are un câine sau nu poate să îl crească acasă. Condiția esențială este să fie cu adevărat iubitor de animale și să dorească să facem împreună ceva pentru acest animal nobil”, ne-a declarat dr. Velisar.
 

Medicul câmpulungean dorește ca, prin intermediul asociației, să ofere soluții legale și civilizate și pentru problema câinilor vagabonzi din localitate, pentru că el însuși este oripilat de relele tratamente aplicate animalelor și nu poate fi de acord cu ecarisajul practicat haotic și brutal. „Problema câinilor comunitari este abordată greșit în prezent în multe locuri din țară. Nu ar trebui să ne gândim că sunt mulți și că vrem să îi ucidem, ci ar fi trebuit să limităm înmulțirea lor. Dacă autoritățile nu au avut un program coerent pentru sterilizarea și întreținerea câinilor comunitari, măcar iubitorii de animale pot face ceva, dacă îi iubesc cu adevărat și nu vor să fie uciși într-o bună zi favoriții lor, doar pentru că poartă eticheta de câini vagabonzi. Eu sterilizez gratuit câinii comunitari, dar cineva trebuie să îi aducă. Un animal sterilizat, tratat corespunzător, înregistrat și supravegheat nu ar trebui să mai ajungă o victimă a așa-zișilor hingheri. De asemenea, proprietarii de câini de curte ar trebui să sterilizeze câinii, în loc să abandoneze cățelușii pe străzi. Eu cred că împreună putem rezolva această problemă fără să mai fie chinuit vreun animal, iar dacă și autoritățile locale vor dori să ne sprijine în viitor, va fi cu atât mai bine”, a adăugat medicul câmpulungean.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI