Zona metropolitană Suceava, pe axa spre Ucraina

Ministrul agriculturii crede că aceasta va deveni o „zonă strategică”, în care investitorii occidentali vor da iama Demersurile municipalității sucevene legate de înființarea unei zone metropolitane au fost discutate duminică, la Fălticeni, în prezența ministrului Gheorghe Flutur. Pentru acest an Primăria Suceava a inclus în buget suma de 500 de milioane de lei pentru realizarea unui studiu de oportunitate vizând înființarea zonei metropolitane. Aceasta ar putea cuprinde, pe lângă municipiul reședință de județ, comuna Șcheia, orașul Salcea, comuna Moara, comuna Ipotești, extinderea până la Fălticeni.
 

“Dacă din punct de vedere economic România își găsește rețeta, categoric spun că trebuie să existe și această zonă metropolitană, pentru că suntem pe axa Nord – Sud și trebuie valorificată această axă, spre Ucraina. Această zonă poate deveni una de interes, cu mulți investitori. Ea nu va fi una de case, va fi o legătură de firme care să investească pe această axă, o zonă comercială puternică, o zonă strategică, în care mari companii din Vest vor veni să investească în România pe granița de est a Uniunii Europene viitoare, ca să-și poată face exporturile către Rusia și restul țărilor estice” a declarat la Fălticeni ministrul Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: