Cârnați, pastramă, cașcaval…

Șase firme din județ vor fabrica produse tradiționale omologate la Bruxelles

Un număr de șase societăți comerciale au fost autorizate de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranță Alimentară Suceava în vederea fabricării de produse tradiționale din carne. Este vorba despre Rogelia Fălticeni, Andelvero Câmpulung Moldvenesc, Apollo Rădăuți, Rodalco Vatra Dornei, Scuza Prod Forăști și Danilievici Câmpulung Moldovenesc.
 

Procesatorii vor folosi doar carne autohtonă, produsele care vor reprezenta cu cinste județul Suceava fiind, în același timp, și ecologice. Potrivit directorului executiv al DSVSA, dr. Petrea Dulgheru, printre produsele omologate la Bruxelles se numără cârnații de Bosanci, pastrama de Câmpulung Moldovenesc sau cașcavalul de Botuș. În ceea ce privește laptele, dl Dulgheru spune că în curs de autorizare sunt și mai mulți operatori care, de asemenea, vor fabrica și comercializa produse cu tradiție în județ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: