Dosare incomplete

Analizarea revendicărilor la Legea „Flutur”, ținută pe loc de lipsa actelor doveditoare Viceprimarul Angela Zarojanu a făcut apel la solicitanții de restituire conform Legii „Flutur” să vină cât mai urgent cu actele lipsă la dosar. Legea nu prevede un termen limită pentru aducerea acestora, însă primăria intenționează ca, până cele târziu la 1 aprilie, să treacă prin sită toate documentațiile înregistrate. „Rugăm pe toți cei care nu au dosarele complete la Legea nr. 247/2005, să facă un efort și, în cel mai scurt timp, să aducă documentele necesare, astfel încât să putem finaliza procedura”, a spus adjunctul șefului executivului. Până la debut de februarie, la Comisia municipală Suceava de aplicare a Legii nr. 247/2005 au fost depuse, de către foști proprietari sau urmașii acestora, 947 de cereri de retrocedare.
 

Dintre acestea, analizate au fost 597, iar soluțio-nate 211. La Prefectura Suceava au ajuns 34 de cereri, prin care se solicită restituirea a 8,58 ha de teren. Potrivit viceprimarului Angela Zarojanu, un număr de 52 de documentații nu fac obiectul Legii „Flutur”, în timp ce în alte 79 de cazuri nu s-a făcut dovada dreptului de proprietate, solicitanții fiind înștiințați să vină cu acte suplimentare. Terenurile revendicate se află în zona industrială, cea a serelor, precum și la Agenția Domeniilor Statului (ADS). De asemenea, cererile vizează suprafețe din cartierele Cuza Vodă, Obcini, George Enescu, zona centrală și a Stației de captare a apei de la Berchișești. Pentru satisfacerea solicitărilor, primăria are de gând să preia de la ADS o suprafață de 500 de hectare de teren.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: