De opt ori Georges Cotos

O frumoasă invitație ne-a făcut părtași, de Sărbătorile de Iarnă, la bucuria lui Georges Cotos, artistul francez originar din Straja Bucovinei, de a-și deschide o retrospectivă. Un fel special de a privi în urmă, la 90 de ani! O retrospectivă care îmbogățește obiceiul artistului de a invita a treia zi de Crăciun, în spațiul din Saint Tropez (34, rue Seillon) care îi poartă numele prieteni, critici de artă, colecționari, ziariști, la vernisajul expoziției cu cele mai noi lucrări ale sale. Acest obicei, ne-a spus dna Elvira Romaniuc, directoarea instituției din Gura Humorului în care se află Galeria de Artă „Georges Cotos” – Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina – este strâns legat de reîntoarcerea la culori și pensulă și la a picta a artistului după generoasa sa donație și deschiderea galeriei cu cele 193 de lucrări care îi poartă semnătura.
 

Exprimându-ne gratitudinea și urându-i dlui Georges Cotos sănătate și bucuria picturii și în 2006, să menționăm și introducerea în circulație – cu prilejul întâlnirii de la Gura Humorului a dlui Adrian Iorgulescu, actua-lul ministru al Culturii, cu directori ai instituțiilor descentralizate din domeniu – a opt ilustrate cu reproduceri după picturile lui Georges Cotos, cinci din zestrea Muzeului humorean și trei din colecția personală a artistului. Reproducerile, ca și portretul artistului, cataloagele și invitațiile la expozițiile sale sunt realizate în exclusivitate la Terra Design Gura Humorului, tipografia (condusă de Marius Vasiliu) preferată de dl Cotos. Pictorul Georges Cotos este laureat al Premiului de Excelență al Funda-ției Culturale a Bucovinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: