Colții gerului au mușcat din pâine

Temperaturile deosebit de scăzute de luna trecută aduc pierderi importante culturilor de toamnă. Afirmația aparține purtătorului de cuvânt al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, directorul adjunct Lya Chriac, care a precizat că, la grâu, diminuările de producție ajung până la 15 la sută. Astfel, din cele 23.230 de hectare semănate în toamnă, 3485 de hectare au avut de suferit de pe urma frigului puternic.
 

Cel mai afectat a fost soiul Gasparom, cu 20 la sută pierderi. La orz, o plantă sensibilă, 40 la sută din cultură, adică 355 de hectare din totalul de 888 ha, a fost compromisă total. Potrivit primelor constatări, pierdută este întreaga suprafață semănată cu rapiță, deși aceasta nu depă-șește, în județ, 4 hectare. Au scăpat de colții gerului ceapa și usturoiul și, de asemenea, mare parte din lucernă și trifoi. Conducerea DADR recomandă agricultorilor ca, acolo unde pierderile sunt peste pragul de rentabilitate, să-și întoarcă sub brazdă culturile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: