Studiu pentru înființarea zonei metropolitane

Autoritățile municipale sucevene au prins în bugetul pe 2006 o sumă de 500 milioane lei vechi pentru realizarea unui studiu privind oportunitatea înființării zonei metropolitane. Potrivit legii, o zonă metropolitană poate include localități aflate pe o rază de 40-50 de kilometri de urbea centrală. Conform declarațiilor viceprimarului Angela Zarojanu, în vizor sunt comunele Șcheia și Moara, precum și orașul Salcea, în primăvară urmând a fi inițiate o serie de consultări cu Consiliul Județean și conducerile unităților administrativ-teritoriale învecinate.
 

Dna Zarojanu a explicat că zona metropolitană urmărește atenuarea diferenței dintre nivelul de viață din centru și periferie, rezolvarea problemelor importante legate de sistematizare, prin corelarea PUG-urilor localităților incluse, astfel încât aceasta să devină un punct atractiv pentru investitori străini. „Important este că începem deja discuțiile cu conducerea Consiliul Județean, care trebui să facă parte din această asociere, și cu cele ale primăriile localităților învecinate”, a subliniat viceprimarul, menționând că o primă dezbatere va avea loc în martie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: