Câmpulung Moldovenesc

Salubrizarea, pentru prima oară, cu o firmă privată

Câmpulungenii nu vor plăti mai mult pentru ridicarea gunoiului, dar primăria va plăti dublu Pentru prima oară în istoria modernă a municipiului Câmpulung Moldovenesc, salubrizarea localității este asigurată de o firmă privată, care a început să lucreze efectiv pentru câmpulungeni de la 1 februarie. SC Florconstruct SRL a câștigat licitația organizată în decembrie anul trecut de administrația locală și a semnat un contract cu edilii câmpulungeni. Potrivit precizărilor viceprimarului Ovidiu Tudorici, externalizarea salubrizării ar trebui să aducă în viitorul nu prea îndepărtat mai multe avantaje localității. Firma nu numai că va trebui să asigure curățenie exemplară în municipiu, dar va administra și rampa de gunoi a localității, până la închiderea acesteia conform normelor europene. În plus, firma s-a angajat să sprijine autoritățile locale și alte lucrări, de reparații de mobilier stradal și de întreținere a parcurilor.
 

Viceprimarul câmpulungean a adău-gat că, dată fiind starea actuală a salubrizării localității, rezultatele nu se vor vedea imediat, ci în câteva luni. Firma specializată urmează să preia, la cerere, și 40 dintre salariații fostului operator de salubrizare, Direcția de Servicii Publice. Sistemul de colectare a gunoiului va fi schimbat, vor fi instalate în municipiu europubele și coșuri de gunoi stradale mai multe și mai bune. Prețul suportat de persoanele fizice pentru serviciile de salubrizare vor rămâne asemănătoare cu cele de până acum, spune viceprimarul, numai că va apărea și un tarif nou, care nu s-a aplicat niciodată până acum în localitate. „Pentru gunoiul menajer populația va plăti cam la fel, dar se va plăti și gunoiul nemenajer, care este foarte mult și pe care nimeni până acum nu l-a plătit, deși este altceva decât cel menajer și implică eforturi și cheltuieli suplimentare pentru a fi ridicat. De asemenea, vom acorda o atenție deosebită curățeniei pe domeniul public al municipiului. Sumele pe care le-am prevăzut în bugetul local sunt duble față de cele de anul trecut, e adevărat, dar nu pentru că firma vine neapărat cu prețuri mari, ci pentru că sunt mai multe servicii pe care le oferă, mai mulți oameni care se vor ocupa și totul va fi de calitate. Este firesc, pentru că, dacă vrei ceva mai bun, plătești mai mult, în orice domeniu. Dincolo de toate acestea, eu voi supune atenției Consiliului Local și introducerea unei taxe locale de salubrizare sau de ecologizare, în sumă modică, de 10-20 mii lei vechi de per-soană pe an, de pildă, cum se aplică și în alte localități, care nu va avea legătură cu ridicarea gunoiului, ci cu gospodărirea mai bună a domeniului public, unde este nevoie de bani”, spune viceprimarul câmpulungean. Dl Tudorici este conștient că firmei nu îi va fi prea ușor să stabilească o relație bună cu localnicii foarte nemulțumiți de prestația operatorului precedent și să facă încasări în primele luni de activitate câmpulungeană, dar spune că administrația va ajuta raporturile firești prestator-beneficiar, inclusiv prin metode coercitive la adresa localnicilor, dacă va fi nevoie. „Noi vom avea grijă să se aplice o hotărâre a Consiliului Local care impune încheierea de contracte pentru ridicarea gunoiului și vom aplica amenzi celor ce refuză. Pentru că unii câmpulungeni susțin că nu au nevoie de firma de salubrizare, de contract, pentru că ard gunoi în fundul grădinii, și pentru că asta este ilegal, vom face controale împreună cu Garda de Mediu, iar cei prinși vor fi amendați cu 20 milioane de lei vechi”, a adăugat O. Tudorici.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: