Dacă nu se va reabilita până pe 15 iunie

Bucătăria spitalului județean ar putea fi închisă

Valoarea lucrărilor de reabilitare este estimată la 10 miliarde ROL > Conducerea spitalului a solicitat finanțare de la ministerul de resort, dar caută și alte soluții Bucătăria spitalului su-cevean ar putea fi închisă de DSVSA, dacă până pe 15 iunie nu va fi reabilitată, a anunțat, ieri, directorul spitalului, dr. Cristian Irimie. Potrivit planului propus de DSVSA, la bucătărie este nevoie de refacerea instalației de preparat hrana, a sistemului de aerisire și a pavimentelor, înlocuirea camerelor de frig și multe altele. Dr. Irimie a precizat că în bucătărie nu s-au mai făcut amenajări și dotări de multă vreme: „Utilajele bucătăriei sunt foarte vechi, neperformante, mari consumatoare de energie și îngreunează activitatea personalului de acolo. Nu există lucruri de bază pentru o bucătărie care face mâncare pentru 1300 de oameni, cum ar fi o mașină performantă de tocat carnea, veselă corespunzătoare și altele”.
 

Conducerea spitalului intenționa, inițial, privatizarea ser-viciului de bucătărie, dar, deocamdată, Ministerul Sănătății a suspendat orice exter-nalizare a serviciilor în spitale. Directorul spitalului a in-format că, în luna ianuarie, a trimis ministerului de resort lista cu solicitări de finanțare pentru 3 proiecte de reabili-tare, vizată fiind și bucătăria, a cărei refacere a fost estimată la circa 10 miliarde. Celelalte proiecte cuprind reabilitarea blocului operator, care ar cos-ta 20 miliarde, apoi a rețelei termice și a întregii instalații a spitalului (termică, de apă și canalizare), lucrări estimate la 80 miliarde lei. Dr. Irimie spune că toate aceste proiecte sunt necesare spitalului, fiind benefic să se primească bani pentru oricare dintre ele, și nu a exclus posibilitatea rezolvării problemei prin încheierea unor parteneriate private sau prin leasing.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI