Nominalizările la premiile Oscar

Opt nominalizări – printre care pentru cel mai bun film, cel mai bun actor și cel mai bun regizor, atât a obținut Brokeback Mountain – o poveste de dragoste, ce se petrece în anii ‘60 între doi cowboy. La categoria cel mai bun film au mai fost nominalizate Capote, Crash, Good Night and Good Luck și Munich. Spre surprinderea multora, Walk the line nu a fost nominalizat, ci doar interpreții principali – Joaquin Phoenix și Reese Witherspoon, la secțiunile cel mai bun actor și cea mai bună actriță. Tot la categoria cea mai bună actriță au fost nominalizate Judi Dench, Charlize Theron și Felicity Huffman (care se pare că este favorită, pentru rolul pe care l-a interpretat în Transamerica, în care interpretează un bărbat ce urmează să se supună unei operații de schimbare a sexului).
 

Pentru categoria cel mai bun actor au fost preferați David Strathairn, Heith Ledger și Philip Seymour Hoffman (favorit pentru rolul din Capote, pentru care a obținut și un Glob de Aur). Actrițele alese la categoria cea mai bună actriță în rol secundar sunt Rachel Weisz, Michelle Williams, Amy Adams, Katherine Keener și Frances Mc Dormand. Pe lângă Jake Gyllenhaal și George Clooney, nominalizați la categoria cel mai bun actor în rol secundar, sunt Matt Dillin, Paul Giamatti și William Hurt. Regizorul preferat anul acesta este Ang Lee (Brokeback Mountain), urmat de Steven Speilberg (Munich), George Clooney (Good Night, and Good Luck), Paul Haggis (Crash) și Bennet Miller (Capote). Premiile Oscar se vor acorda, ca de obicei, la Kodak Theatre, pe 5 martie, gazdă fiind actorul Jon Stewart. Regizorul Robert Altman, nominalizat de cinci ori la Oscar (nu a câștigat niciodată) va primi premiul pentru întreaga carieră. > Samuel L.Jackson și-a lăsat amprentele pe Bulevardul Celebrităților din Hollywood. În cadrul unei ceremonii care a avut loc în fața Grauman’s Chinese Theatre, actorul a declarat: ”Este o experiență ciudată, la care nu te gândești atunci când ești un tânăr actor. Acum, la vârsta mea, mă uit în jurul meu și mă minunez în ce companie selectă mă aflu!”, Mai mult de 170 de staruri au avut onoarea de a-și lăsa posterității amprentele, pe celebrul bulevard din cetatea filmului american. Reamintim doar numele onora – Marilyn Monroe, Cary Grant, Clint Eastwood și Steven Spielberg. Printre filmele care l-au făcut celebru pe Jackson se află Unbreakable, Pulp Fiction și cele trei serii din Star Wars.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI