Prelucrător nemțean de carne

Țepuit de doi humoreni

Joi seara, o echipă Serviciului „Inspecție și control” al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Animalelor, condusă de inspectorul-șef Vasile Semeniuc, a avut o descindere la fostul abator al societății comerciale Antah din Măriței-Dărmănești. Acțiunea a survenit unei informații potrivit căreia, în curtea ex-unității de abatorizare, se tranzacționează ilegal animale. Ajunși la fața locului, controlorii au descoperit șapte bovine, aduse de Gheorghe Turcu și Răduț Vâjâilă din Gura Humorului. În urma cercetărilor făcute, s-a constatat că aceștia au luat animalele de la cetățeni din Pojorâta și Șcheia, după care le-au vândut, fără documente sanitar-veterinare, către un achizitor din județul Neamț.
 

Traficanții le-au promis reprezentanților operatorului nemțean că se vor întoarce imediat cu documentele de rigoare, însă duși au fost. Cei doi, cu stagii vechi în domeniu, au fost deferiți organelor de poliție, DSVSA urmând a aplica sancțiuni, conform legislației sanitar-veterinare în vigoare. Directorul executiv al instituției, dr. Petrea Dulgheru, atrage atenția proprietarilor de animale că au obligația de a înmatricula animalele, orice operațiune făcându-se pe baza actelor acte emise de medicii veterinari. Proprietarii care vând animale și nu respectă aceste prevederi pot fi aspru sancționați.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI