Pingelică & sexologul…

> Uite că s-a cam dus și măria sa gerul, ăl de crăpă la bolovani și la niscai mai sărmani! Da’ nu vă mai temeți, fârtați! Gaze are rromânu’, cât binomul nutritiv producție-consum dă fasole rămâne-va, și pe mai departe, la loc de top pe kap de locuitor, pe stomac și pă… poponetz la români. Meteo o va da mintenaș la-ntors și veni-va el, iarăși, la fel de bolând, vaai!, măria sa, cu altă pălărie, efectul de seră. Care ne va băga iară și iară de-a binelea în regretabile călduri. Da’ las că unii dintre noi și suntem pe-acoalea, aa!
 

> Pe duium de tele-veuri (și care de care mai moțat și mai color), nu te mai poți… din pricină de un Virinel, Irinel, pardon, Porumbel-Columbeanu! Care se toot izmenește cu mândrețea lui de miresuică și iubițică… cam minoră ce și umblă fără de chilotzi pe la parăzile de fashion. Da’ ia să ne uităm noi în curriculum lui o țârucă, să pricepem de ce figurează în topul ălor 300, ăi mai baștani românași din țară (două puncte și-ți citez din sursele noastre, musai că f. sigure): Oamenii care îl cunosc bine pe Irinel încă din primii ani de după revoluție se miră sincer că arătarea cu vocabular de tapițer și față de brutar figurează în Topul 300. Irinel n-a făcut în viața lui o afacere, oricât s-ar zbate să susțină contrariul, iar cele 60 de milioane de dolari realizate din telecomunicații și construcții sunt banii lu’ ta’su, Ion Columbeanu, fost secretar general al Guvernului de la Gheorghiu-Dej până la Viorel Hrebenciuc. Ion Columbeanu stătea cu Irinel în casa din Snagov, din care l-a dat afară Anna Lesko, pentru că moșu’ n-o lăsa pe basarabeancă să și-o tragă în venă, iar pă fii-su să bea whisky cu viagra de dimineața până seara. Na! De dimineață până sara, visez la șoldul tău, Tamara! Scrise minunatul Brumaru, fost doftor la Dolhasca pe vremuri. Păkatul lui Năstase (cu Dana lui cu tot) a fost c-a visat la teșchereaua Tamarei… > Na, și Nistorescu Cornel și-a tras iubită studentă și i-a luat mașină, da’ nu se fudulește cu asta pe toate canalele (bine găsit cuvântul canal). > Și, ca să rămânem tot în treabă de asta… Și c-a fost și ziua lu’ Pingelică, mai ieri… Știi cine-l mai slăvea pă Ceașcă în poeme de amor acuma fo’ cinci cincinale?! N’o să-ți vie a crede! Ei bine, însuși Văsălie Mihăescu, charismaticul Chirițoi, Bârzoiul cu centură black la karate; dupe revoluție, s-a dat la boit și întors prin reconversie (și-n preocupări), fiind poreclit glorios (media) Mihăescu Bebe. Uite-așa și tot astfel. Citez din Flacăra Iașului – martie 1980 (osana țipurită întru închinarea iubitului cârmaci de ăl mai benga sexolog al mioriticilor contemporani) poezeaua de cheamă Cuvântul lui): El e sâmbure de aur, sâmbure, / deschizându-se, sus, printre aștri / pe când universul, un izvor, susură / viața lui dintr-un veac în alt veac. / Din ființa patriei lunecând în văzduh, / deschizându-se-n fiece clipă, / în ființa ei se întoarce cu văzduhul, / rodul visat, dăruindu-ni-l. / El e sâmbure de aur, sâmbure, / pentru noi și în somn o lumină / izvorând dintr-un veac în alt veac. Știe omu’ nostru ce știe: politica-i kurvă, ăăă, de când lumea…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: