La Centrul Școlar „Sfântul Andrei“ din Gura Humorului

Focar de toxiinfecție alimentară

Formele bolii sunt ușoare, cei 27 de copii fiind tratați la cabinetul medical din unitatea menționată > DSP a oprit activitatea bucătăriei și a aplicat 3 amenzi în valoare de 42 milioane ROL > În prezent se derulează ancheta epidemiologică Un focar de toxiinfecție alimentară a izbucnit la Centrul Școlar „Sf. Andrei” din Gura Humorului, 27 de copii și tineri contractând forme ușoare ale acestei boli. Ei nu necesită internarea și sunt tratați în prezent de medicul de la cabinetul din școală. Directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Odette Nicolae, a precizat, ieri, că această instituție a deschis o anchetă epidemiologică pentru a depista alimentul care a produs îmbolnăvirea. A fost emisă și o decizie de suspendare a activității bucătăriei, DSP solicitând, totodată, igienizarea de urgență a acesteia.
 

De asemenea, a declarat Odette Nicolae, s-au aplicat și trei amenzi, una de 30 de milioane de lei, pentru folosirea de vase și ustensile degradate la blocul alimentar, iar două, de câte 6 milioane lei vechi, pentru neefectuarea examenului medical în cadrul controlului periodic. Focarul de toxiinfecție alimentară a fost raportat DSP miercuri după-amiază de către medicul de la centrul școlar menționat. Reprezentanții DSP au prelevat probe din meniul servit începând cu 24 ianuarie, probe de salubritate din blocul alimentar și din laboratorul de patiserie propriu, precum și probe biologice de la cele 11 persoane care lucrează în bucătăria de acolo.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: