La Brașov

PSD s-a apărat și a acuzat

În urma întâlnirii dintre conducerea centrală și liderii organizațiilor județene ale PSD care a avut loc, sâmbătă, la Brașov, s-a hotărât că PSD susține alegerea președinților de consilii jude-țene prin vot direct, la fel ca și primarii. Președintele PSD Suceava, dl Gavril Mîrza, a declarat că propunerea va fi avansată de parlamentarii PSD în cursul dezbaterilor pe marginea pachetului legislativ vizând reforma administra-ției publice locale. „Pentru că este vorba de legile privind reforma în administrație, noi am propus ca președinții de consilii județene să fie aleși prin vot general al electoratului. Să fie aleși prin vot direct”, a spus dl Mîrza.
 

Astfel, un președinte de consiliu județean va putea fi schimbat din funcție cu votul a jumătate plus unu dintre consilieri. În prezent, președinții de consilii județene sunt aleși dintre consilierii județeni cu jumătate plus unu din voturi și pot fi revocați cu două treimi din voturi. Dl Mîrza a precizat, de asemenea, că cei care au participat la reuniune și-au manifestat îngri-jorarea în legătură cu incapacitatea administrațiilor locale de a suporta subvențiile la ener-gia termică, precum și cu faptul că micii agricultori nu pot primi subvenții de la stat. Președintele CJ Suceava a mai spus că, din punct de vedere politic, PSD a ajuns la concluzia că actuala putere are o strategie de prigonire a social-democraților. „Concluzia este că cei vi-novați trebuie să-și ispășească păcatele și pedepsele, dar să fie dovediți de justiție și, când arată unul cu degetul că uite acesta are nu știu ce, gata autosuspendări! Autosuspendările s-au încheiat cu Dan Ioan Popescu și cei care vor fi găsiți vinovați de către justiție vor pleca și din partid. S-a decis să se asigure o comandă unică, pentru că existau multe centre, să se respecte regulile de a se discuta toate lucrurile care nu sunt limpezi în structurile de partid, iar cine iese în afară va fi exclus fără nici o reținere”, a declarat dl Mîrza. În aceeași reuniune de la Brașov s-a decis numirea unei comisii care să contureze strate-gia pentru alegerile viitoare și analizarea posi-bilității modificării statutului. Liderul PSD Suceava a mai spus că PSD a hotărât să promoveze creșterea de la 15 la 40% a cotei din sumele alocate din bugetul de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, cotă care se repartizează după criterii stabilite de consiliile județene. „Am cerut ca această cotă de echilibrare de 15% să fie majorată până la 40% în vederea susținerii cofinanțării programelor de dezvoltare”, a precizat dl Mîrza.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: