Profesorul păcălit

Un tânăr rămas încă neidentificat umblă de două zile prin școlile fălticenene și din Rădășeni păcălind profesorii. Dacă dascălii din Rădășeni nu au crezut că au primit pachete din străinătate de la foștii elevi, nu la fel s-a întâmplat și cu unul din profesorii de la Școala “Alexandru Ioan Cuza”. În timp ce se îndrepta cu catalogul spre sala de clasă, profesorul A.M. a fost oprit de un domn care i-a spus că a primit un pachet de la o fostă elevă, Lenuța. La întrebarea “care Lenuța?”, escrocul a spus că “o fostă elevă, a terminat școala generală de câțiva ani, este stabilită în Germania, și că a dorit să facă un cadou celui care a îndrumat-o”. „Domnul” i-a spus profesorului că pachetul este în mașină și că trebuie să meargă acolo pentru a-l ridica. Pentru că i-a adus pachetul din Germania escrocul i-a pretins profesorului fălticenean bani “măcar pentru un coniac”, primind 250.000 de lei și o taxă de cărăușie de 200.000 de lei.
 

Deoarece nu putea lipsi de la ore și nici mașină pentru a prelua coletul nu avea, profesorul a contactat altă persoană căreia i-a dat 500.000 de lei vechi pentru a plăti taxiul și taxa de coletărie. Ajunși în centrul orașului, persoana cu pachetul de la Lenuța, i-a cerut însoțitorului cei 200.000 lei pe motiv că trebuie să se ducă la mașină să aducă pachetul și acolo e persoana care în-casează taxa de curierat. Acesta i-a dat cei 500.000 lei și după mai bine de o oră de așteptări amicul profesorului și-a dat seama că a fost atras într-o cursă și că presupusa elevă Lenuța nu a trimis nici un pachet. Din spusele colegilor profesorului prezența individului a fost semnalată în zilele de 23 și 24 ianuarie în mai multe școli fălticenene. Marți, în jurul orei 14, profesorul păcălit nu era încă hotărât dacă va face plângere la poliție sau nu, mai ales că suma de 750.000 lei de care a fost păgubit nici nu este prea mare…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: