Coșurile de fum defecte – cauză a unor incendii în lanț

În 24 de ore, în județul nostru, pompierii militari au intervenit la 5 gospodării cuprinse de flăcări Scriam, în ziarul nostru de ieri, de-spre două incendii ce au creat pagube de miliarde de lei, izbucnite din cauza coșurilor de fum defecte, neîntreținute corespunzător. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava a transmis redacției un fax prin care suntem informați de alte asemenea evenimente, toate având aceeași cauză: coșurile de fum defecte. Cum gerul din ultima perioadă de timp este deosebit de aspru, cei mai mulți cetățeni „încing” sobele la maximum pentru a avea căldură, fără să fi verificat în prealabil dacă hogeacurile nu prezintă fisuri. Practic, după cum am aflat, în numai 24 de ore, pe raza județului nostru au izbucnit nu mai puțin de 5 incendii. În satul Zaharești, comuna Stroiești, este al doilea incendiu la interval de câteva zile, având drept cauză coșul defect de evacuare a fumului.
 

Toate cele 5 evenimente de care aminteam, înregistrate în localitățile Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Zaharești, Bucșoaia și Mihoveni s-au produs la gospodăriile unor oameni. Din fericire, pompierii militari au intervenit la timp, iar pagubele au fost mici, de până la 10 milioane de lei. În niciun caz nu a fost distrusă casa de locuit și nu s-au pierdut animale sau bunuri de valoare. De reținut este că cele mai multe dintre evenimente s-au produs în timpul nopții, când, pro-babil, sobele erau încinse la maximum.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: