Gerul pune angajatorii pe jar

Patronii care nu iau măsuri de protecție a comercianților din Bazar, piețe agroalimentare, a lucrătorilor forestieri, paznicilor, distribuitorilor de presă și vânzătorilor ambulanți riscă amenzi de zeci de milioane de lei vechi Patronii care-și obligă angajații să lucreze în ger riscă amenzi usturătoare. Atenționarea vine din partea conducerii Inspectoratului Teritorial de Muncă, lucrătorii de specialitate urmând a face verificări în acest sens. Inspectorul-șef Mihai Airinei spune că, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 99/2000, agenții economici sunt obligați să ia măsuri de protecție a celor care lucrează în mediul exterior.
 

Sub incidența ordonanței intră mai ales locurile de muncă „statice”, precum cele ale comercianților din Bazar, piețe agroalimentare, lucrătorilor forestieri, paznicilor, distribuitorilor de presă și ale vânzătorilor ambulanți. Perioada fiind caracterizată prin temperaturi negative foarte scăzute, chiar și de peste 25 grade Celsius, prin lege, angajatorii sunt obligați să asigure lucrătorilor echipament individual de protecție, spațiu pentru refacerea capacității de termoreglare a organismului, mai multe pauze pentru încălzire, precum și câte o jumătate de litru-un litru de ceai fierbinte pe tură. Pe cât posibil, programul de lucru va fi deplasat înspre prânz, când temperaturile mai cresc. Nerespectarea prevederilor actului normativ precizat poate atrage amenzi de la 30 mi-lioane lei vechi la 60 milioane lei vechi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: