2006 – anul investițiilor

Premierul Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat ieri, la Gura Humorului, după întâlnirea regională a Alianței D.A., că anul 2006 va fi anul investițiilor în România, arătând că vor fi efectuate investiții importante în sănătate, învățământ și agricultură. Dl Tăriceanu a declarat, într-o conferință de presă, că în cadrul întâlnirii s-a efectuat „o discuție foarte aplicată a ceea ce trebuie să însemne anul 2006 pentru România”. „Anul 2006 pentru România va fi un an al investițiilor. Avem proiectele mari de investiții în domeniul sănătății, cele opt spitale regionale universitare care vor fi amplasate în centrele universitare din țară, avem programul național de 20 de spitale de urgență în capitalele de județ, acestea fiind axele mari pe care se vor face investiții în domeniul sănătății”, a explicat premierul.
 

El a adăugat că s-a discutat și despre investițiile din domeniul învățământului, cum ar fi începerea Proiectului național privind campusurile școlare sau a Proiectului național privind construcția de cămine și reabilitarea căminelor existente, dar și despre Programul informatic în școli și Programul național de școli de arte și meserii. Primul ministru a mai spus că, în cadrul întâlnirii, s-a discutat despre componentele programului de reformă în domeniul agriculturii și de investiții, exemplificând cu Programul „Fermierul”, „care are menirea de a transforma agricultura românească într-o agricultură performantă și competitivă”. Dl Tăriceanu a mai declarat că în domeniul investițiilor din infrastructură, pe lângă proiectele cunoscute, Coridorul IV paneuropean și Autostrada Transilvania, care leagă Brașov de Oradea, în etapa următoare se are în vedere începerea construcției Coridorului IX paneuropean, care leagă Moldova de sudul țării. „S-a pus astăzi problema foarte serios a realizării legăturii între Moldova și Transilvania, ca Moldova să poată să aibă un acces către piețele din Europa Centrală și de Vest și reciproc. Este foarte importantă realizarea unei astfel de legături între cele două regiuni istorice, Moldova și Transilvania”, a spus dl Tăriceanu. Domnia sa a adăugat că primarii au ridicat problema subvențiilor la energia termică, „o problemă care riscă să devină critică în perspectivă”. „La 1 ianuarie 2007 nu vom mai acorda subvenții și sunt orașe în care problemele legate de eficiența sistemului de termoficare nu sunt rezolvate. De aceea anul acesta va trebui foarte serios să gândim soluțiile care să permită acestor orașe să nu ajungă într-o situație critică, sau cetățenii să nu ajungă într-o situație critică”, a spus dl Tăriceanu. El a arătat că în acest context s-a discutat despre dezvoltarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale în zona Moldovei, în principal conducta magistrală de gaze Hârlău-Botoșani. „Cu toții ne dorim ca administrația locală pe care o avem la nivelul consiliilor județene, la nivelul primăriilor, să fie o administrație care să fie receptivă la problemele cetățenilor”, a încheiat primul-ministru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: