Marți și miercuri

Steagul lui Cuza va fi expus la Muzeul de Istorie

Un steag din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, în valoare de 5000 de euro, va fi expus la primul etaj al Muzeului de Istorie în zilele de 24 și 25 ianuarie. Steagul se află în colecția muzeului și provine de la Castelul de la Ruginoasa, reședința familiei Cuza, fiind arborat doar în timpul prezenței domnitorului. Conducerea Complexului Muzeal al Bucovinei și-a propus să marcheze în acest fel Unirea Principatelor Române, în locul unui eventual colocviu, cu participare re-dusă.
 

“Suceava are un patrimoniu important, iar noi îl ținem la naftalină și nimeni nu știe de el. Este un mod mai original de a serba Unirea la Suceava, decât un colocviu la care să nu vină nimeni”, a declarat directorul CMB, Emil Constantin Ursu. Steagul va fi încadrat de portretele de epocă ale domnitorului și soției sale, Elena (gravuri), iar în zilele menționate, la dispo-ziția vizitatorilor va fi un mu-zeograf care le va vorbi despre Unire. Restauratorii muzeului au recomandat ca steagul să fie expus doar două zile, întrucât materialul este foarte sensibil, în special la lumină, și se poate degrada. Cu același prilej, CMB a pregătit 500 de vederi cu chipul domnitorului pe ele, pe o parte, iar pe cea-laltă, cu fragment dintr-o scri-soare trimisă de acesta, din exil, viitorului rege Carol I. Vederea va fi distribuită gratuit vizitatorilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI