Încă din primele zile ale anului

Amendă de 75 milioane lei vechi la Stargate Bistrița-Năsăud

Punctul de lucru de la Poiana Stampei al unui patron arab avea 5 muncitori forestieri fără contract de muncă Inspectorii de muncă nu au lăsat răgaz angajatorilor certați cu legea, ieșind în teren încă din prima săptămână a anului. După turul făcut prin județ, lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă au dat 3 amenzi contravenționale. Potrivit inspectorului-șef Mihai Airinei, Stargate Bistrița-Năsăud a fost amendată cu 75 de milioane de lei vechi, având la lucru 5 persoane fără forme legale. Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu instituția omoloagă din județul vecin, conducerea acesteia din urmă confirmând că muncitorii forestieri de la punctul de lucru din Poiana Stampei-Dornișoara nu aveau încheiate contracte individuale de muncă.
 

„Este vorba despre o firmă condusă de cetățean arab, care a crezut că este abil în a lucra în județul Suceava și a se înregistra în Bistrița Năsăud. Noi vom continua verificările, întrucât, din informațiile pe care le avem, ar exista mai multe persoane care lucrează ilegal la această firmă”, a precizat dl Airinei. Inspectorii de muncă au aplicat o amendă de 30 milioane lei vechi Rarion Câmpulung Moldovenesc, care a refuzat să ducă la îndepli-nire măsurile dispuse anterior, referitoare la depunerea statelor de plată și plata contribuției la bugetul statului. Firma El Grasso Ostra a încasat 20 milioane lei vechi amendă pentru că nu avea încheiat contract în formă scrisă pentru un lucrător. Cipriotis CHT Suceava s-a ales cu avertisment pentru nepunerea statelor de plată la ITM. Avertizată a fost și Ralem Serv Com Bosanci, care nu a înregistrat un contract de muncă în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: