Moșul

În scurta mea carieră de ziarist de după ceea ce s-a chemat Revoluție, am întâlnit, grație pârdalnicei de meserii, o grămadă de directori, directorași, toți funcționari publici de instituții făcute după ’89 parcă doar pentru a le perpetua incompetența. Insuficiența. Majoritatea, afirmă unii – alții, făcuți proști grămadă, la comanda partidului ca atare. Am întâlnit și ziariști așijderea, după cum, la rându-mi, am călcat în gropi la greu, ca orice om, fără să-mi vie mintea la cap. Am întâlnit, grație aceleiași meserii, insignifianți făcuți proști grămadă, după cum am întâlnit grei și granzi la fel. Pentru că le dădea voie funcția. Ce mi-a dat Dumnezeu să întâlnesc, însă, e un director deștept. Adică trezit. Din somn. Proaspăt numit în funcție, tânăr și ferice la cei 30 de ani ai săi, și-a permis a insulta ziariștii, făcându-i hoți.
 

Mugur Geu

Despre ce e vorba? Despre nimic altceva decât topul primilor sportivi ai județului peste care Domniei sale i s-a întâmplat să fie șef. „De ce ați dat înainte clasamentul? Eu nu pun bani din buzunar pentru sportivii pe care îi vom adăuga. Nu torelez furtul!”, s-a exprimat livid, făcând spume la gură, bosul (bos – nu în latinește, desigur)”. „E secret, dom’le?”, l-am întrebat, „E ceva de ascuns?” Cine v-a dat clasamentul?, a mai terorizat, ca pe moșia Legii 247/2005 (a proprietății absolute), arta conversației, de dragul funcției, directorul. Uitându-mă dintr-o parte la el, am uitat să-i răspund: Moș Crăciun, taicule, pentru că interesul unui ziarist este să informeze nu după găluștile pe care le dai de la biroul unde te-a pus Moș Ajun. Ce fel de nație o fi directorul ăsta?, m-am întrebat necăjit. Nu… torelează, de parcă taică-su a făcut „Ștefan Gheorghiu”… Moș Crăciun, toți ziariștii, dacă n–ai știut, se informează de la Moș Crăciun. Că nu ești evreu și nici turc. Nici nu te salut. La mulți ani!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: