Inimi lângă inimi

Cu câteva zile înainte de Crăciun la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Suceava a avut loc un eveniment pentru inimi și suflet. La inițiativa Organizației pentru Ajutorarea Copiilor și Tinerilor Predispuși Abandonului Școlar și pentru Combaterea Delincvenței Juvenile, ABA-DEL-TIN, reprezentat prin doamna profesoară Viorica Scăunașu și vicepreședintele Mihai Greciuc, a fost organizat, împreună cu conducerea Secției de psihiatrie și Asocia-ția Euro-peană a Studenților la Drept – ELSA Iași (Nicoleta Hașovschi), un concert de colinde pentru persoanele asistate în această unitate spitalicească. Grupul folcloric tradițional „Mugurelul” de la Eco-Școala „Ion Creangă” din municipiul Suceava, condus de profesoara Oana Maria Sârbu, proaspăt laureat al Festivalului de Colinde, a adus stropi de bucurie în sufletele celor prezenți.
 

„Mugurașii” speranței într-o lume de mâine mai bună au stat de vorbă cu persoanele asistate, le-au urat „La mulți ani” și „Sănătate”, și le-au adus în dar colaje confecționate, din deșeuri, de copii din toată țara, în cadrul unui concurs organizat de Eco-Școala „Ion Creangă”, intitulat „Creație și îndemânare”. Manifestarea a fost un corolar al mai multor evenimente succesive, care au adus împreună oameni de vârste și cu statut social și profesional diferite, realizând cel mai important lucru în societatea noastră atât de divizată și polarizată: au comunicat, au fost împreună, au stabilit punți de legătură, s-au simțit „inimi lângă inimi”. “Mă bucură foarte mult această acțiune la care au participat reprezentanți ai societății civile și apreciez că ea constituie deja un răspuns pozitiv la campania împotriva stigmatizării persoanelor cu tulburări psihice, care a debutat în data de 7 decembrie 2005, la Secția de psihiatrie a Spitalului Județean Suceava și la care au participat reprezentanți de marcă din cadrul administrației locale, oameni de cultură, reprezentanți ai sistemului de educație, medici și lideri ai unor organizații neguvernamentale. Sper că asemenea acțiuni nu se vor opri aici, ca o dovadă elocventă că semenii noștri aflați temporar în acest spital nu sunt și nu vor fi, conform devizei noastre, «niciodată singuri»”, a afirmat dr. Ioana Loreley Hașovschi, șefa Secției de psihiatrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: