Cu oiștea-n gardu’ de harțapele

> Pe televeurile mioritice s-a dat verde la prezicători! Treaba lor! O țâră dă kuloare, chit că nocivă și pănicoasă ades, nu strică prin casa ciolovecului. Uite, un Istrati (și nu mai știu cum, sorry), inginer chimist de meserie, a produs o cărțulie prin filele căreia zice negru pe alb (da’ mai mult black) că giudețul Suceava și cu Botoșanii megieși vor fi spulberate, cum auziși – cum citiși, de pe fața – de pe spatele Pământului, mintenaș, în urma unui cataclism de sorginte belicoasă! Măi, să hie?! Acu’, eu nu mă sparii prea tare, da intru la oareșce idee: pomenitul ăsta de Istrati, tot într-o carte, a cam bunghit-o cu… evenimentele nefaste din Răpciune 11, de la yankei. Nașpa trebușoară, ăăă! Vremelnic trecător & pieritor ot Drăgoiești, nu-mi mai rămâne decât a mă consola cu ceea ce văzui inscripționat pe-o cruce în țintirimul Oprișenilor: “Vă așteptăm cu drag!”
 

> Ca luni seara, acu’, la OTeVe-ul Diaconescului din Caracal (acolo unde, cum știi, s-a răsturnat faetonu cu, uuu…), să vizionez un alt isteț, și el celebru: pe Viorel Pop de Bistrița, meganormal & paranormal și omu’ ăsta, care a profețit că-n dricul ăstui Crăciun (da’ ce… Pingelică n-a fost pușcat tot atunci!?) se bagă la greu… cutremur!? Rrr! De peste 7 (șapte) unități Richter acolo, ooo! Trai neneakă! Omuletzii ăștia, cu supozițiile lor extravagante, ar trebui deferiți Protecției naționale a consumidorilor. Barem, hombre, împinge nițeluș datele mai încolo, ce dracu’, mai sunt atâtea găluște, cârnați, răcituri și chișcă de crăpat în noi… > Da’, zău, hai să schimbăm pagina și s-o ducem și s-o conducem atunci spre alte zări de voioșie full. Și uite ce-auzii eu, mult mai tonifiant, la Petrică, frizerul și bărbierul din Areni. Zice povestașul de meseriașu’: Un atlet făcea niște flotări pe plajă, când, în dreptul lui, își face apariția un bețiv holercuit bine. Și care… care se pornește să râză ca prostu’- ca dășteptu’. Atletul continuă să exerseze și să-și facă treaba, fără să-l bage prea mult în samă pe nepoftit. După câteva minute însă, sportsmenul se răstește la el: “ Băă, ce naiba găsești de râs?!“/ Abțiguitu’- drincuitu’, printre ho-hoo-tee, gospodărește: “Amice, nu te supăra, da’ se pare că ți-a furat cineva fata!”. Ai ‘reacu, pișicherii… > Atunci, hai să-ți pomenesc și de-o lucrare – pă bunee! – apărută în colecția Femina a Editurii Pandora – M, scrisă cu mânuța și imaginația ei de o Virginie Despentes și care se cheamă (da’ chiar așa scrie și pe copertă) – Trage-mi-o! > Da’, vis-a-vis, ș-o carte cu bune oficii în treabă de achiziții spirituale (carte bună și de cadou): Credința care mută munții, Editura (franțuzească) Prosveta; copertă albastră, 175 mii preț, aflătoare și fresh pe tarabele patriei. Încă!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI