Viraj la dreapta

La încheiere de an, bilanțuri de tot felul. Inclusiv cel al guvernării portocalii. Într-o emisiune televizată, un cunoscut analist politic mai că făcea apologia actualei puteri. Printre altele, spunea că românul este un pic mai prosper, salariile crescând, iar pensiile fiind recalculate. Domnia sa ori se face că nu înțelege, ori nu are nicio tangență cu ce se întâmplă în țară. Înclinăm să credem că este vorba despre a doua variantă, căci, la vârsta domniei sale, singurele informații la dispoziție sunt datele statistice făcute publice de mass-media. Or, statisticile lucrează cu medii, iar după un celebru exemplu, dacă stăm cu un picior în uncrop și cu celălalt în apă înghețată, la mijloc ar trebui să ne simțim perfect. Astfel, dacă salariul mediu crește cu două milioane de lei, asta poate însemna că unii au luat 1,9 milioane lei, în timp ce alții s-au ales cu doar 100 de mii de lei. Pentru majoritatea pensionarilor, recorelarea/recalcularea pensiilor însemnă mai nimic, aceștia pierzând ca urmare a neaplicării indexărilor.
 

Și chiar dacă nu ar fi așa, ce mai înseamnă câteva zeci sau sute de mii în plus la salariu, în fața unui tăvălug de majorări repetate la energie electrică, gaze și energie termică. Scumpiri care au tras după dânsele, evident în sus, toate prețurile la cele zilnice. Sau cât valorează, acolo, o pensie medie de 2,8 milioane lei a unui sucevean, pe lângă o factură de iarnă la întreținere ce „bate” la 2,5 milioane lei. I-am recomanda renumitului analist, beneficiar al unei pensii babane, inclusiv de pe urma stagiilor în partidul comunist, să se pună măcar o zi în locul acestora și abia mai apoi să vină cu judecăți cu pretenție de valoare absolută. De altfel, este greu de înțeles cum multe mijloace de informare în masă au virat înspre „dreapta”, acordându-i necondiționat, și în mare parte nejustificat, credit total.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: