Festivalul „Ion Irimescu“

Reușită competiție a studenților-artiști

Jurizarea lucrărilor înscrise la cele trei secțiuni ale Festivalului “Ion Irimescu” a avut loc sâmbătă și duminică la Fălticeni, festivitatea de premiere urmând a se desfășura în data de 27 decembrie 2005, la Galeriile de Artă „Ion Irimescu” din același municipiu. Festivalul este destinat studenților de la artă plastică din cele trei centre universitare, Iași, Cluj-Napoca și București, concursurile desfășurându-se pe trei secțiuni, grafică, pictură și sculptură. Jurizarea a fost realizată de reprezentanți ai celor trei centre universitare, ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, ai filialei sucevene a U.A.P., ai Muzeului de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni și ai Centrului Județean de Creație Populară Suceava.
 

Duminică după-amiază, juriul format din Dan Covătaru, de la Universitatea de Arte din Iași, Istvan Kudor, de la Universitatea din Cluj, Gabrel Baban, președintele Filialei Suceava a UAP, Gheor-ghe Dăscălescu, directorul Muzeului de artă „Ion Irimescu”, și avându-l ca președinte pe Nicolae Gheață, din partea Uniunii Artiștilor Plastici din România, profesor la Universitatea de Artă din București, a decis ca, din cele peste 70 de lucrări, marele premiu să fie acordat lucrării „Armura” aparținând studentei Irina Torica de la Universitatea de Artă din Cluj-Napoca. La secțiunea sculptură, premiul I a fost acordat lui Costică Baltag, de la Universitatea de Artă din Iași, premiul al II-lea a fost obținut de Elena Nuca, de la Universitatea de Artă din București, iar premiul al III-lea a revenit lui George Munteanu, de la Universitatea din Iași. Premiul I la secțiunea pictură a fost acordat lui Dan Măciucă, de la Universitatea de Artă din Cluj, care a prezentat lucrarea „Jurnalul”, Veres Szaboles, tot din Cluj, a obținut premiul al II-lea, iar Sabina Borhan, de la Universitatea de Artă din Iași, a primit premiul al III-lea. La secțiunea grafică, premiul I a fost acordat studentei Alexandra Darie, de la Universitatea de Artă din București, Iulia Morcov, tot din București, a obținut premiul al II-lea, iar premiul al III-lea a revenit studentei Adina Elena Comșa, de la Universi-tatea de Artă din Cluj. Această a III-a ediție a Festivalului a fost apreciată de prof. Gheorghe Dăscălescu, directorul Muzeului de Artă „Ion Irmes-cu”, ca fiind o reușită, mai ales că a fost dedicată artiștilor plas-tici în devenire, prin participarea studenților de la universitățile de arte (în anii anteriori, în concurs s-au înscris și elevi). „Spre deosebire de primele două ediții, lucrările participanților sunt calitativ superioare, unele dintre ele abordând chiar teme mai în-drăznețe” – ne-a spus Gheorghe Dăscălescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: