Pericol de explozie la o școală din Marginea

Rezervorul de combustibil al centralei termice era plasat în interior, existând riscul ca oricând acesta să sară în aer Multe dintre centralele termice din școlile județului funcționează cu riscuri și fără ca personalul de deservire să fie instruit. Aceasta este concluzia unui control al Inspectoratului Teritorial de Muncă, potrivit căruia centralele sunt achiziționate de primării, fiind puse în funcțiune fără a se face transferul documentației tehnice aferente și a se stabili un responsabil specializat pe folosirea respectivelor echipamente de încălzire. Un caz grav este remarcat la Școala cu Clasele I-VIII din Marginea, unde rezervorul centralei termice pe combustibil lichid este amplasat în interiorul clădirii în care se fac cursuri, reprezentând un adevărat pericol.
 

Inspectorul-șef Mihai Airinei precizează că actele normative în vigoare prevăd ca rezervoarele să fie situate la o anumită distanță de clădire și că, la Marginea, exista riscul ca respectivul rezervor să sară în aer, chiar și prin prezența unei simple surse de foc din apropiere. La grupul Școlar ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului s-a constatat absența proiectului de execuție, a cărții tehnice, a procesului-verbal de punere în funcțiune și a verificărilor ISCIR. Potrivit dlui Airinei, acestea stau la primărie, iar în caz de nevoie, muncitorul de serviciu este privat de instrucțiunile de folosire și intervenție. Situații similare s-au întâlnit la Pârteștii de Jos, Arbore și Șcheia. Primăriilor li s-au înaintat adrese oficiale, conducerilor acestora punându-li-se în vedere să predea documentația în cauză și să desemneze persoane autorizate în exploatarea centralelor și exploatarea instalațiile de încălzire.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: