Centru de cultură urbană și arhitectură

Municipalitatea suceveană s-a asociat cu Filiala Nord-Est a Ordinului Arhitecților din România (OAR) în vederea înființării „Centrului de cultură urbană și arhitectură”. Municipiul vine în asociere cu o clădire, anume cea a fostei uzine de apă, pe care OAR o va reabilita cu fonduri proprii și în care urmează a se amenaja un centru urban de cultură urbană și arhitectură.
 

Acesta urmează a fi compartimentat în spații expoziționale, de colocvii și conferințe, bibliotecă și fototecă de specialitate, amenajându-se și un sector memorial, dedicat personalității și creației regretatului arhitect Nicolae Porumbescu. Imobilul reabilitat va găzdui și expoziții de artă plastică, audiții, simpozioane sau alte manifestări în folosul comunității locale. Președintele Filialei Nord-Est a Ordinului Arhitecților din România este arhitectul sucevean Sorin Pentelescu.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: