Taximetriștii țintesc disfuncționalitățile legii

Liderul Camerei Județene a Taximetriștilor, Cristian Chihaia, consideră că disfuncționalitățile au dus la sporirea birocrației și a evaziunii fiscale Camera Județeană a Taximetriștilor din România susține modificarea și completarea legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi, deoarece consideră că în actuala lege există o serie de disfuncționalități care au dus la o înțelegere eronată a prevederilor legale. Liderul județean al Camerei, dl Cristian Chihaia, ne-a declarat că respectivele disfuncționalități au dus la sporirea birocrației, dar și a evaziunii fiscale. „În momentul de față există o stare generală de nemulțumire, atât la nivelul agenților economici operatori de taxi, cât și în rândul taxi-metriștilor independenți” – a spus dl Chihaia. El crede că autoritățile locale au reușit să încheie faza de organizare a acestui serviciu public de interes general și că în perioada următoare este necesară o nouă etapă de perfecționare.
 

Camera dorește modificarea unor articole din lege care prevăd eliminarea licenței de execuție pe vehicul eliberate de către ARR, eliminarea obținerii autorizației pentru executarea transportului în regim de taxi pentru persoanele juridice, simplificarea obținerii licenței de transport în regim de taxi și a vizării anuale a licențelor și autorizațiilor, înlocuirea prezentării unor documentații prin declarația pe proprie răspundere. De asemenea, Camera Taximetriștilor militează pentru introducerea unei liste de așteptare la primării, ca măsură de eliminare a abuzurilor în legătură cu atribuirea autorizațiilor de taxi și mai dorește o expertiză autorizată pentru stabilirea numărului maxim de autorizații pe care le poate elibera primăria. „Operatorii de transport, cât și taximetriștii independenți nu se simt încurajați și protejați în efortul lor investițional, din cauza lipsei de perspective și de asigurare a continuității activității. Este necesară permanentizarea deținerii autorizațiilor taxi de către operatorii de transport, cât și de taximetriștii independenți”, a mai spus dl Chihaia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: