Contra violenței în școli

Agenții poliției de proximitate au intensificat acțiunile în școlile fălticene

Pornografia și violența din scoli, reglările de conturi între elevi sau între elevi și profesori, fapte care au luat amploare în unele școli din țară, sunt atent monitorizate și de polițiștii fălticeneni pentru ca ele să nu se producă în cele 4 școli generale și 3 licee din municipiul de pe Șomuz. Cei trei agenți ai Poliției de Proximitate Fălticeni au intensificat acțiunile în unitățile școlare prin prezența lor la orele de dirigenție, prezentând riscurile la care se expun minorii care încalcă regulamentele impuse de școli, și implicarea în identificarea minorilor cu probleme de comportament, purtând discuții și cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava pentru găsirea celor mai potrivite metode de prevenire a delincvenței juvenile.
 

Polițiștii au cerut ca, printre atribuțiile ce revin personalului din unitățile de învățământ, să fie înregistrarea de către paznic sau profesorul de serviciu a persoanelor care intră în școală, precum și supravegherea căilor de acces în școală în timpul orelor de curs. Între Școala “Ioan Ciurea” și Poliția Municipiului Fălticeni există un contract de parteneriat, dar cea mai mare siguranță în apropierea unită-ților de învățământ a fost în perioada în care jandarmii asigurau paza acestora, în situația actuală neexistând polițiști care să patruleze, în timpul zilei, în zona școlii. “Eu aș pune termenul de violență între ghilimele. Ati-tudini incorecte ale elevilor au existat dintodeauna, doar că aceștia nu aveau la dispoziție aparatura tehnică necesară pentru a difuza asemenea acțiuni și nici nu erau inte-resați pentru așa ceva. Co-piii, în general, imită ceea ce văd. Dacă odinioară aveau acces la povești în care bine-le triumfa, acum ceea ce se difuzează prin mass-media (filme, desene animate) în-seamnă multă violență. Important este și ceea ce văd ei în familie” – ne-a spus prof. Liliana Ciuruș, directorul Școlii “Ioan Ciurea” Fălti-ceni, adăugând: “Directorul unei școli este direct interesat ca, în unitatea pe care o conduce, să existe discipli-nă. Cadrele didactice nu se pot afla simultan în toate locurile din școală, unde ar putea avea loc acțiuni de violență, dar o mai mare implicare a agenților de ordine ar fi necesară. La școala pe care o conduc, nu au existat cazuri deosebite, profesorii de serviciu stând în mijlocul elevilor chiar și pe timpul pauzelor. Am găsit și o metodă alternativă pentru pauza elevilor: la stația de radioficare, care funcționează pe timpul pauzelor, se difuzează muzică, iar acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, colinde, captând în mod plăcut atenția elevilor”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI