Din 2006, la Spitalul Județean

Salariul, pe card

Începând de la anul, salariații Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava își vor lua salariile pe card, a anunțat, ieri, directorul general al acestuia, dr. Cristian Irimie. Vor fi acceptate carduri emise de mai multe bănci, întrucât conducerea spitalului nu dorește în mod expres monopolul vreunei instituții bancare. Decizia fost luată, spune dr. Irimie, fiindcă permite legea, dar și pentru a degreva contabilitatea de o „muncă grea”. „Au fost reclamații pe secții, de la personal, că s-au încurcat banii”, a spus dr. Irimie. Legat de problema banilor, în general, directorul spitalului mai spune că s-au primit, de la rectificativ, „cam puțini bani” pentru materiale sanitare și servicii.
 

„Am primit 460 milioane și, ca să terminăm anul… curățel, ne-ar mai trebui 15 miliarde lei, ca să nu întindem niște plăți mai mult decât trebuie”, a precizat dr. Irimie. Spitalul va avea însă bani pentru plata salariilor și a bonurilor de masă până la sfârșitul anului, tot de la rectificativ. Dr. Irimie a mai declarat că, până la urmă, tot repetenții, adică spitalele cu datorii, primesc bani de la buget să și le achite: „Tot repetenții primesc bani. Nu sunt de acord cu afirmația făcută în presa centrală, că spitalele care nu au făcut datorii nu au tratat bolnavii. Noi am tratat tot atâția bolnavi, poate și mai mulți, și cu eforturi mult mai mari. În Spitalul Județean chiar s-au tratat bolnavi grav, dovadă este și indicele de complexitate, care a crescut mult în ultimele luni”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: