Lebădă moartă la Gura Solcii

Păsărea avea leziuni specifice gripei aviare, însă verdictul se poate da numai după primirea rezultatelor de la București Ieri, în jurul orei 10, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranță Alimentară a fost alertată de pădurarul Duțu Loghin, de la Cantonul silvic „Luncile”, că pe malul râului Suceava, la Gura Solcii, comuna Grănicești, a fost descoperită o lebădă moartă. O echipă operativă a DSVSA, condusă de directorul executiv dr. Petrea Dulgheru, s-a deplasat la fața locului. După ce cursul râului Suceava a fost verificat pe lungime de 20 km în amonte și aval, nu a mai fost descoperit nici un cadavru de zburătoare, chiar dacă localnicii au semnalat prezența a mai lebede venite din Rusia. Pasărea decedată a fost supusă necropsiei, probe prelevate fiind trimise la București.
 

Întrucât lebăda a fost depistată în afara localității, iar păsările domestice nu ajung la apă, nu s-au dispus măsuri specifice. În schimb, zona este supravegheată non-stop de inspectorii sanitar-veterinari, „pentru a vedea ce se întâmplă cu celelalte lebede și dacă nu există mortalitate și la rațe sălbatice”. Dr. Dulgheru a ținut să precizeze că rezultatele analizelor vor fi primite în cursul zilei de astăzi, când se va ști dacă este vorba de virusul aviar. „Lebăda ar avea ceva leziuni de viroză, însă nu semnificative. Dar nu putem spune nimic până nu primim rezultatele de la București”, a precizat directorul executiv al DSVSA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: