Conform șefului DGFP Suceava

La Administrația Financiară Suceava sechestrele s-ar face pe „criterii proprii”

O serie de debitori ar fi fost favorizați, nefiind trecuți pe lista datornicilor Conform declarațiilor șefului Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava, ec. Petrică Ropotă, la Administrația financiară municipală se desfășoară un control al auditului intern, în urma unor sesizări ale cetățenilor pe linia eliberării certificatelor de atestare fiscală. „Se pare că aceste sesizări, privitoare la elibe-rarea certificatelor de atestare fiscală, se confirmă. Sechestrele nu s-au făcut conform legislației în vigoare, ci în funcție de criterii proprii. Aceste operațiuni trebuie săvârșite într-o anumită ordine și în funcție de valoare”, ne-a spus dl Ropotă.
 

Domnia sa a mai adăugat că o parte dintre sechestre nu au fost evaluate pentru a se putea recupera datoriile de la anumiți agenți economici. Mai mult, în urma anchetei interne efectuate, directorul DGFP Suceava acuză conducerea administrației financiare că ar fi favorizat o serie de debitori, „uitând” să-i treacă pe lista datornicilor publicată pe site-ul instituției. „Dacă aceste sesizări se vor confirma, vinovații vor fi anchetați de către conducerea de disciplină”, a declarat Petrică Ropotă, într-o conferință de presă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: