În chestiunea Fondului Bisericesc

Încă doi doctori pentru o boală prelungită

Consilierul personal pe probleme juridice al ministrului agriculturii, dl Gheorghe Flutur, dl Mircea Valentin, a fost prezent, ieri, la Suceava, pentru a discuta cu membrii Comisiei județene de fond funciar modalitățile de rezolvare a crizei generate de decizia acesteia de invalidare a cererii Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina de retrocedare a 192.000 de hectare de pădure. Dl Valentin, un bun specialist în probleme juridice (și în care ministrul agriculturii are foarte mare încredere), a discutat nu doar cu membrii Comisiei, ci și cu ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care a venit la discuții însoțit de renumitul avocat Vasile Lupu. Dl Valentin a cerut explicații cât mai detaliate și clare de la părțile implicate în problema retrocedării pădurilor care au aparținut Fondului înainte de 1945 și a promis că se va implica personal în rezolvarea problemei. Domnia sa a fost secondat de vicepreședintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietății, dl Theodor Nicolaescu.
 

Subprefectul județului, dl Alexandru Băișanu, a făcut ieri un apel la „rațiune și înțelepciune” către părțile implicate în problema retrocedării, cerând acestora să identifice o posibilă rezolvare a crizei în cadrul Legii 247/2005, legea retrocedării terenurilor abuziv confiscate. „Consider că, atâta vreme cât legea va fi respectată, lucrurile vor putea fi rezolvate”, ne-a declarat ieri dl Băișanu. Domnia sa a ținut să remarce interesul arătat de autoritățile centrale în privința rezolvării problemei pădurilor ce au aparținut Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina și și-a exprimat speranța că în cel mai scurt timp se va identifica soluția ieșirii din impas. În urmă cu aproximativ zece zile, Comisia județeană de fond funciar a decis invalidarea cererii de retrocedare a celor 192.000 de hectare de pădure către Fondul Bisericesc Ortodox, pe considerentul că acest Fond nu ar fi continuatorul și nici moștenitorul fostului Fond Bisericesc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: